Sportovní rybolov - jezero Borek

03.01.2016 18:30

Soukromý rybářský revír Jezero Borek, který se nachází ve Středočeském kraji, v katastru obce Borek nad Labem, necelé 3 km od Staré Boleslavi směr Mělník, přibližně 15 km severovýchodně od Prahy.

Samotné jezero má rozlohu cca 23 ha a vzniklo počátkem 90. let minulého století jako důlní propadlina po těžbě písků a štěrkopísků. Dno je zde písčité a kamenité, dosti členité s hloubkami od jednoho do devíti metrů s mnoha terénními nerovnostmi, zatopenými stromy, keři a vegetací.

Do roku 2006 bylo jezero spojeno propojovacím kanálem s vedle tekoucí řekou Labe, což umožňovalo pohodlný a nerušený úkryt rybí obsádce z Labe. Po vybudování hráze na konci kanálu vzniklo samostatné oddělené jezero, ve kterém zůstalo mnoho opravdu kapitálních ryb.

Lovná místa se pravidelně udržují a vylepšují, tak aby výsledek uspokojil jak rybáře, kteří vyhledávají a upřednostňují soukromí v krásném přírodním prostředí tak i rybáře "náročnější", kteří upřednostňují komfortnější způsob rybaření. Především je však kladen důraz na to, aby si všechny skupiny rybářů odnesli od našeho Jezera nezapomenutelné zážitky jak z lovu zejména trofejních ryb tak i ze samotného příjemně stráveného pobytu a odpočinku v krásné přírodě.

 

www.jezero-borek.cz